Včasih ne dobimo, tistega, kar si želimo, ker to preprosto ni dobro za nas. Ob tej misli smo se v ponedeljek, 16. oktobra, spominjali, kako smo si nekaj želeli in bili žalostni ali razočarani, ko se ni uresničilo, vendar smo zaradi te izkušnje zrasli, se spremenili in začeli razmišljati bolj modro.

Nenehno si nekaj želimo, po nečem hrepenimo, si prizadevamo želeno doseči, vendar nam vedno ne uspe, čeprav v svoj cilj vložimo veliko truda.

A pogosto čez čas ugotovimo, da je bilo kdaj celo bolje, da se nam nekaj ni uresničilo. Če dijak ni bil sprejeti na študij, ki si ga je želel, je moral poskusiti drugo možnost. Nova priložnost je prinesla nove izzive, nova spoznanja in morda je bila ta še boljša kot prva. Ali pa morda tisti fant ali dekle, za katerega je zaljubljen mislil, da bo osmislil(a) njegovo življenje in da brez njega/nje ne bo mogel živeti, le ni tako nepogrešljiv in niti ne tako blizu popolnosti, kot se je sprva zdelo.

"Vsak nov začetek pride s koncem prejšnjega"

“Vsak nov začetek pride s koncem prejšnjega”

Če bi se uresničilo vse, kar hočemo, bi bili razvajeni. Tako pa nam življenje vedno odpira in zapira priložnosti, nas vabi k razmisleku in spraševanju, kaj je v resnici dobro za nas. Kratkoročne potešitve so lahko pogubne dolgoročno ali pa nas zavedejo in smo, ko minejo, še bolj prazni kot prej.

Zato le pazite, kaj si želite, saj se vam lahko celo uresniči.

Društvo Kocka modrosti vam želi prijeten teden. Če pa si zaželite pogovora in druženja, se nam pridružite v soboto ali ponedeljek ob 18. uri na Kongresnem trgu 14.