Odnosi se skrhajo, partnerji se razidejo, prihodki zmanjšajo, zdravje nas zapusti … Vse to so neprijetne, slabe, včasih celo krute, travmatične preizkušnje. Nekateri verjamejo, da se iz vsake slabe stvari rodi nekaj dobrega.

Velikokrat iz slabega nastane nekaj dobrega. Z nekaterimi ljudmi se prav v težkih časih povežemo, drugi dobijo prostor, da pridejo v naše življenje, prav tako lahko na kariernem področju poizkusimo nekaj novega in morda nam uspe.

Ni vedno vse tako črno, kot se zdi. Morda pa se le najde svetla točka, morda se stari vzorci spremenijo in rodijo nove, drugačne, prav gotovo v nečem tudi boljše. Saj poznate tisto – edina stalnica v življenju so spremembe. Skozi njih rastemo.

19260363_1804455039867720_6690646764422946312_n

Vendar, smo se vprašali na pogovorih v ponedeljek, 27. novembra, ali slabi časi delajo dobre ljudi? Pogosto se v stiski ljudje povežejo, stopijo skupaj, prevečkrat pomagajo tudi namesto pristojnih institucij, ki jim je solidarnost že kar v potuho, ampak ob daljših obdobjih preizkušenj je solidarnosti vse manj. Tako je pokazala tudi finančno-gospodarska kriza. Mladi, ki so komaj stopili na trg delovne sile in bili na njem nezaželeni, se niso zmogli povezati, temveč so drug na drugega gledali kot na konkurenco. Prav tako se je zmanjšala medgeneracijska solidarnost.

Še znamo stopiti skupaj?  Kaj menite vi?

Odgovorite nam lahko na družbenih omrežjih ali pa nas obiščite v ponedeljek, 4. decembra, na Kongresnem trgu 14 v Ljubljani.