kaj-je-resnicaDan pred Marijinim praznikom, v ponedeljek, 14. avgusta, smo se spraševali, kaj je resnica, koliko jih obstaja in kdaj oz. komu jo povedati. Je resnica ena sama ali ima vsak svojo?

Resnica je to, kar je res, kar se je resnično zgodilo. Toda, vsak lahko isto stvar vidi drugače, saj v dogajanje vstopa s svojimi preteklimi izkušnjami, s čustvi, občutenjem in z vsem, kar se je naučil oz. kar so mu drugi govorili. Torej je resnica subjektivna, stvar posameznika in jih je zato več?

Objektivno je morda resnica res le ena, a vsak meni, da pozna pravo resnico, čeprav se izključuje z nekom drugim. Predvsem v partnerstvu se lahko tepeta dve resnici. Kdo ima prav? Oba menita, da vesta, kaj je res. Se splača vztrajati pri svojem? V bistvu je najbolje poskušati razumeti drug drugega, se pogovoriti in se poskušati vživeti v drugega. Je dokazati svojo resnico v razmerju dokazati svoj ego?

Najboljši odnosi, pa naj bodo osebni ali poslovni, so tisti, kjer sta si oba enakovredna. V takem odnosu ne bo vprašanje, kdo ima prav in kaj je res, temveč le, kako najti skupno pot.

Hm, kaj pa tista neprijetna resnica? Jo je prav in dobro povedati? Verjetno ne vedno, velikokrat pa škodimo, če resnico prikrivamo. Od koga oz. česa je odvisno ali bomo spregovorili na glas? Kaj menite vi?