Uh, mučna tišina. Ali pa: Uh, spet blebetanje! Je res bolje nič reči kot nič povedati? Kaj je bolj neprijetno oz. ali znamo prav ugotoviti, kdaj je bolje molčati in kdaj je nujno treba kaj reči, pa čeprav le nepomembno pripombo o vremenu?

 

"Reci manj, povej več"

“Reci manj, povej več”

 

Takšna vprašanja smo si postavljali v ponedeljek, 2. oktobra. Vsak se kdaj znajde v situaciji, ko bi moral kaj reči, pa ima prazno glavo, naslednjič pa se temu raje kar izogne. Ekstrovertirani s tem pogosto nimajo težav, introvertiranim pa takšne situacije ne gredo najbolje od rok, po drugi strani pa jih ljudje ne bodo imeli nikoli polno glavo, saj jim je blebetanje tuje. Razen če so čustveno vpleteni. No, takrat pa marsikdo izreče preveč nepravih besed, ki jih obžaluje.

Včasih je preprosto bolje biti tiho. Včasih je celo lepše. Ko se razumemo brez besed, smo z nekom povezani, sporazumevamo se s pogledi in morda dotiki. Ali niso to najlepši trenutki?

Se radi družite in debatirate? Povejte več!  Vsako soboto in ponedeljek ob 18.00 na Kongresnem trgu 14. Prisrčno vabljeni!