»Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti,« je zapisal sv. Vincencij. Pa vendar se vedno, ko začutimo to posebno naklonjenost do nekoga, znajdemo pred neznanim, strah nas je, saj ne vemo, ali so čustva obojestranska.

Zaljubljenost se vidi na obrazu. Človeka preprosto polepša. Več se smeji, bolj ga skrbi, kako je videti in se zato potrudi za svoj videz, predvsem pa iz njega žari nekaj posebnega, nevsakdanjega, skoraj nezemeljskega. Na tem čaru je dobro graditi. Velikokrat smo že slišali, da so zaljubljenci posebej skrbeli za svoj videz, nato pa so se čez čas znova vrnili v običajno skrb, ki ni nujno slaba, temveč preprosto drugačna. Drugemu se je zato naenkrat zazdelo, da gleda povsem drugačno osebo.

Zaljubljenost se vidi na obrazu

Zaljubljenost se vidi na obrazu

A zaljubljenost je predvsem čustvo – sanjarjenje, občutek lahkotnosti, energija kar vre iz zaljubljenega človeka, vse se zdi mogoče. Razum se izklopi oz. razmišlja le o tem, kje bi ljubljeno osebo videl, slišal, govoril z njo. Vse se osredotoči le nanjo. Kako lepo se naenkrat vse zazdi! Ljudje se zdijo prijaznejši, vreme je vedno čudovito, zaskrbljenost izgine in pesem se sliši na vsakem koraku.

Sčasoma pa ta občutek vznesenosti zamenja neutešljiva potreba po uresničitvi svojih sanjarjenj. Hrepenenje, ki je bolečina in užitek hkrati. Takrat zaljubljeni išče pot, da bi se globlje povezan z ljubljeno osebo.

 

Zmenek!

Končno je prvi cilj dosežen. Na zmenek gresta. Kraj in čas sta izbrana. Toda kaj obleči? Kako se obnašati? O čem govoriti?

Udeleženci smo se strinjali, da je na zmenek treba priti urejen, a vseeno ne pretirano oz. ne tako, kot se sicer nikoli ne oblačimo. Pomembno je, da se ne pretvarjamo, saj bo to druga oseba opazila in si prav gotovo ne bo želela resne zveze. Po mnenju nekaterih udeležencev pogovorov je dobro pokazati zanimanje, a vendar delovati tudi malce nedostopno. Ne ponudite se na pladnju. Predvsem pa je prijetno iti na zmenek ali tudi sicer zgolj na klepet sproščeni, dobro razpoloženi in nasmejani.

Je morda tudi za vas znova napočil čas za zmenek?

Vsi pa ste vabljeni, da se nam pridužite na pogovorih v živo! Vsako soboto in ponedeljek ob 18.00 na Kongresnem trgu 14 :)